START pentru filialele Bibliotecii

Filialele Bibliotecii Municipale „Eugeniu Coșeriu” în curînd vor fi dotate cu tehnologii informaționale. Acestea au aplicat și au fost acceptate de a fi membre ale Programului Național de Modernizare a Bibliotecilor Publice – NOVATECA. Anume cu această ocazie, la Centrul Regional de Excelență Profesională din Bălți, la 6 octombrie,  a avut loc Conferința START, care a deschis ușile filialelor sus numite în marea familie a Programului NOVATECA, iar locuitorii cartierelor municipiului vor beneficia de servicii moderne oferite de bibliotecă prin intermediul tehnologiilor informaționale.

La Conferință au participat: Maria Gonța, reprezentantul Programului NOVATECA, și  bibliotecari. Evenimentul a fost inaugurat și moderat de Ludmila Ouș, director BMB „E. Coșeriu”.  Subiectele discutate au fost diverse: politica Programului NOVATECA, dotarea filialelor cu TI, instruirea bibliotecarilor din filiale, relația bibliotecilor cu APL și raportarea ORT.

Merită a fi menționat faptul că Filialele BMB „E. Coșeriu” au deja experiență în prestarea serviciilor moderne de bibliotecă ce au ca scop socializarea, comunicarea și educarea membrilor comunității, iar prezența TI în aceste filiale vor diversifica aceste servicii.