Publicat în Actualitate

Vânătoarea de comori din 25-27 octombrie 2017

Cei 11 căutători de comori din bibliotecile publice teritoriale din Florești, Rîșcani, Glodeni, Telenești și mun. Bălți, au pornit  într-o vizită de studiu la Biblioteca ”G. Asachi” din Iași, Biblioteca Municipală  „Șt. Petică” din Tecuci, Biblioteca Județeană „V. A. Urechia” din Galați și Biblioteca ”P. Istrati” din Braila, pentru a descoperi noi servicii moderne de bibliotecă.

Vizita de studiu a avut loc în perioada 25 – 27 octombrie 2017, și a fost organizată în scopul dezvoltării  competențelor și abilităților de evaluare a necesităților membrilor comunității de vârsta a treia, de prestare a serviciilor ce facilitează procesul de îmbătrânire activă și de asigurare a durabilității acestora.

La Biblioteca „G. Asachi” din Iași bibliotecarii au fost captați de proiectul național „Prietenia pe sfoară”, care i-a inspirat să organizeze împreună un proiect similar. Merită atenție experiența acestei Biblioteci de a păstra într-un loc vizibil pentru utilizatori toate afișele, invitațiile, posterele de la diferite activități și servicii prestate, ceea ce este un argument viu al activității Bibliotecii.

La Biblioteca „V. A. Urechia” Galați, în cadrul unei mese rotunde, dnul director Ilie Zanfir a vorbit despre istoria Bibliotecii și rolul serviciilor de bibliotecă în dezvoltarea comunității gălățene, iar bibliotecarii din Republica Moldova au prezentat serviciile moderne de bibliotecă orientate spre facilitarea procesului de îmbătrânire activă. Formatorii de la Galați au împărtășit metodele de lucru cu seniorii în sesiunile IT și Povești digitale colegilor moldoveni.

Vizita la Biblioteca din Galați a consolidat relațiile de parteneriat a celor două centre de excelență specializate pe facilitarea procesului de îmbătrânire activă a comunității.

La Biblioteca Municipală  „Șt. Petică” din Tecuci seniorii sunt încadrați în cenaclele „Ștefan Petică” și „Când vioarele tăcură”.

Biblioteca ”Panait Istrati” din Brăila este un adevărat centru comunitar, care activează pentru utilizatorii de diferite vârste și interese. Pentru seniori sunt prestate două servicii excelente, care își vor găsi viață și în bibliotecile din Rep. Moldova – Teatrul de lectură „Ambițioșii” și serviciul extern „Șanse pentru comunicare”, livrat la Căminul pentru Bătrâni din localitate. Un alt serviciu care a impresionat mult este organizarea atelierelor pe diverse subiecte la penitenciarul din Brăila. Alte servicii livrate de către acestă Bibliotecă: ateliere de geografie, ateliere de fotografie, ateliere de dezvoltare personală, ateliere de vacanță cu implicarea părinților etc.

Comorile găsite peste Prut vor contribui la diversificarea, îmbunătățirea și valorificarea serviciilor moderne de bibliotecă.

Autor:

De la bibliotecarul de ieri la bibliotecarul vitorului

Fii sociabil. Lasă un răspuns...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.